Menu

Carlsberg-konserni juhlii 170 vuottaan 170 tuntia

Carlsberg-konserni aloittaa panimonsa 170-vuotisjuhlinnan sarjalla kuvauskopterilentoja Carlsbergin maamerkkien poikki Kööpenhaminassa. Koko juhlaohjelma kestää 170 tuntia.

Carlsberg-konserni aloittaa panimonsa 170-vuotisjuhlinnan sarjalla kuvauskopterilentoja Carlsbergin maamerkkien poikki Kööpenhaminassa. Koko juhlaohjelma kestää 170 tuntia.

170 tunnin – eli kokonaisen viikon – aikana Carlsbergin vaikutus oluenpanon maailmaan ja Kööpenhaminaan on kaikkien maailman ihmisten koettavissa. Luvassa on taidenäyttelyitä, erikoismaistatuksia, kävelyretkiä, ja huipentumana ‘Probably the best Street Party’ 26. elokuuta.

Tiistaista 22.8. alkaen Carlsberg-versio kuuluisasta ‘Streets Of the World’ -valokuvanäyttelystä aukeaa yleisölle Carlsbergin Vanhassa panimossa, joka on ollut poissa käytöstä yli vuosikymmenen ja avataan ainoastaan näyttelyä varten. Valokuvaaja Jeroen Swolfin visiona on näyttää maailmastamme positiivinen kuva ja korostaa mieluummin samankaltaisuuksiamme kuin eroavuuksiamme.

Keskiviikkona 23.8. Carlsbergin perustaja J.C. Jacobsen pääsee pääosaan Carlsbergin Glyptoteekissa pidettävässä ainutlaatuisessa TED Talk’issa (www.TED.com). Siinä esitetään  maailmalle hänen elämänfilosofiansa, jonka pohjalta hän perusti Carlsbergin panimon ja joka on edelleen sisällä jokaisen carlsbergilaisen toiminnassa. 

Samana päivänä Carlsberg julkaisee viimeisimmän kestävän kehityksen keksintönsä uuden kestävän kehityksen suunnitelmansa, Together Towards ZERO, kunniaksi. Tuomalla kestävän kehityksen aina kuluttajalle saakka Carlsberg tuo esiin kunnianhimoaan ja toimenpiteitään J. C. Jacobsenin Vanhan panimon tiloissa, jotka nykyään ovat osa Visit Carlsberg -vierailijakeskusta.

Perjantaina 24.8. Carlsbergin säätiö isännöi Tanskan Radion Konserttisalissa juhlatilaisuutta nimeltään the Art of Light, jossa maailmankuulu taiteilija Olafur Eliason ja nimekäs Harvardin professori Lene Hau keskustelevat tieteestä, taiteesta ja valosta.

Viikko huipentuu lauantaina 26.8. kun Carlsberg-konserni polkaisee pystyyn Probably the best Street Party in the World –katujuhlan kaikille kööpenhaminalaisille Gamla Carlsberg vej’llä.

“Carlsberg-konserni on kuluneiden 170 vuoden aikana luonut paitsi ehkä maailman parhaan oluen, myös mullistanut koko panimoteollisuuden parantamalla oluen laatua tieteen avulla. Carlsberg-konserni juhlii Kööpenhaminassa 170 tunnin ajan menneitä ja nykyisiä saavutuksiaan ja tuo esiin myös, miten konserni aikoo valmistaa paremman tulevaisuuden investoimalla tieteeseen ja panostamalla yhteiskuntaan”, sanoo Carlsbergin pääjohtaja Cees ‘t Hart.

Koko viikon ajan Visit Carlsberg kutsuu herkuttelijoita kokemaan ainutlaatuisen menun, jossa taide kohtaa tieteen. Carlsbergin Museon vastaava keittiömestari on yhteistyössä Carlsbergin Tutkimuskeskuksen asiantuntijoiden kanssa kehittänyt koko menun käyttäen ainoastaan aiemmin tai nykyisin oluenpanoon käytettäviä raaka-aineita. Panimoalueella järjestetään myös kävelyretkiä historiallisiin kellareihin.

170-vuotisjuhlan kunniaksi kaikki Carlsberg-säätiön ja Uuden Carlsberg-säätiön museot, mukaan lukien Uusi Carlsberg-Glyptoteekki ja Fredriksborgin linna, tarjoavat kilpailun palkintona rajallisen määrän ilmaisia sisäänpääsylippuja. Jälkimmäinen avaa näyttelyn, joka on omistettu J.C. Jacobsenille, hänen pojalleen Carl Jacobsenille sekä aikalaisille, jotka olivat mukana Kööpenhaminan Kultaiseksi ajaksi kutsutun ajanjakson kehitystyössä.  

Carlsberg-konsernin 170-vuotisjuhlanettisivuilla voi lentää Carlsberg-maailman ja Kööpenhaminan halki. Kaksi kuvauskopteria näyttävät tietä Carlsbergin Vanhan panimon ja hevostallien läpi, Carl Jacobsenin kauniiden taidekokoelmien ja Uuden Carlsberg Glyptoteekin kautta Pienen merenneidon ohi Langeliniellä, joka on Carl Jacobsenin Kööpenhaminalle lahjoittama veistos. Matka jatkuu vielä J.C. Jacobsenin uudelleen rakentamaan Frederiksborgin linnaan. Kierros on ainoa lajissaan, sillä katsoja voi säätää kopterikierroksen nopeutta.  

Kaiken muun lisäksi juhlavuoden kunniaksi on luotu ainutlaatuinen graafinen maailma koristamaan kaikkea materiaalia tölkeistä, pulloista ja mainosmateriaalista digitaalisiin ratkaisuihin sosiaalisessa mediassa ja muilla digitaalisilla alustoilla, jotka ovat käytössä melkein kaikilla Carlsbergin markkinoilla eri puolilla maailmaa.

Juhlavuoden videoita voi katsoa osoitteessa carlsberg.com/170, ja lehdistömateriaalia aiheesta löytyy osoitteessa Carlsberggroup.com.

 

J.C. Jacobsen