Menu

Carlsberg juhlii 170-vuotissyntymäpäiväänsä tanskalaisittain

Perjantaina 10.11. on tullut kuluneeksi 170 vuotta ensimmäisestä oluen keitosta Carlsbergin panimolla Valbyssä, Kööpenhaminassa.

Kaikki Carlsbergin työntekijät konsernin 150 markkinalla juhlivat konsernin syntymäpäivää perinteisellä tanskalaisella kerroskakulla. Kakku koristellaan kermavaahdolla ja punaisilla marjoilla, ja syntymäpäiväkakkua tehdään aina Kiinassa asti, jossa paikallinen tiimi paistaa sitä ensimmäisen kerran sikäläisille työntekijöille.

Carlsbergin 170-vuotisjuhla potkaistiin liikkeelle elokuussa, jolloin sitä juhlittiin Kööpenhaminassa viikon ajan - Carlsbergin tytäryhtiöt toivat kotimaastaan vieraita tutustumaan historialliseen panimoalueeseen. Viikon aikana Carlsberg herätti perustajansa J.C. Jacobsenin henkiin käyttäen uusinta hologrammiteknologiaa, pystytti maailman ensimmäisen NOLLA hiilijalanjälkisen Tuulimyllybaarin sekä järjesti massiivisen katujuhlan Old Carlsberg Roadilla Carlsberg Cityn alueella yli 10.000 vieraalle.

Jo vuonna 1871 Carlsberg alkoi valmistaa pintahiivamenetelmällä portteria Tanskan markkinoille. Olut lanseerattiin uudelleen vuonna 1895 pohjahiivamenetelmällä valmistettuna, ja sen etiketti, joka on käytössä vieläkin, suunniteltiin siihen tarkoitukseen.

Uudesta portterista tuli nopeasti suosittu erityisesti käsityöläisten ja rakennustyöläisten keskuudessa, jotka arvostivat portterin täyteläistä lämpöä ja korkeampaa alkoholipitoisuutta kylminä talvipäivinä.

“Carlsberg Imperial Stout on vanhin nykypäivään säilyneistä tanskalaisista stouteista ja tärkeä olut Carlsbergin 170-vuotisessa historiassa, sillä se on valmistettu Carl Jacobsenin reseptillä. Useimmat olutasiantuntijat ovat jo kauan nauttineet sen syvän maltaisesta mausta ja täyteläisistä suklaan, lakritsin ja kahvin aromeista, ja nyt se saa erityisesti kiitosta täydellisenä oluena jälkiruoalla, koska sen runsas maku sopii todella hyvin kermavaahtoon, kakun hienostuneisiin kerroksiin, vaniljaan ja suklaaseen. Se sopii Carlsbergin 170-vuotisjuhlakakun kanssa, syötiinpä sitä Tanskassa tai Kiinassa,” sanoo Bjarke Bundgaard.

Carlsberg-konserni on yksi maailman suurimmista panimokonserneista, ja sillä on laaja tuoteportfolio oluita ja muita juomabrändejä. Lippulaivamme Carlsberg-olut on yksi maailman tunnetuimmista olutbrändeistä ja Baltika, Carlsberg ja Tuborg ovat Euroopan 8 suurimman brändin joukossa. Carlsberg-konsernissa työskentelee yli 41.000 ihmistä, ja tuotteitamme myydään yli 150 maassa. Vuonna 2016 Carlsberg-konserni myi 11.700 miljoonaa hehtolitraa olutta.

Katso lisää osoitteessa www.carlsberggroup.com