Menu

Battery Blueberry – piristävä suosikkimarjan maku

Battery Energy Drinkin kevään 2018 uutuus on Battery Blueberry - suomalaiseen makuun raikkaan mustikkainen, piristävä juoma.

Perinteisen energiajuomamaun lisäksi yhä useampi kuluttaja haluaa energiajuomilta myös uusia makuja. Energiajuoma nautitaankin piristymistarkoituksen ohella erityisesti hemmotteluun. Energiajuomien suosio Suomessa kasvaa yhä tasaisesti, viimeisen vuoden aikana 6,5 %*.

”Battery Blueberry on Batteryn ensimmäinen puhdas marjamaku. Mustikka on suomalaisten suosikkimarjoja ja sopii energiajuomaan erinomaisesti. Kuluttajatesteissä tulivat esiin marjaisa maku, raikkaus ja luonnollisuus sekä se, että Blueberry on positiivisella tavalla erilainen energiajuoma”, kertoo Group Brand Manager Laura Niskanen Sinebrychoffilta.

Battery Blueberry on ollut jo vuodesta 2016 myynnissä Norjassa, jossa se on ollut suosittu. Batteryn uusin vientimaa on Intia, jonka energiajuomamarkkinoilla Battery aloitti vuosi sitten.

Batteryn uusi modernimpi ilme

Batteryn ilme on muuttunut vuodenvaihteen jälkeen. Tuoteperhe on nyt yhtenäisemmän näköinen, ja Batteryn tuttu plus-symboli on suurempi kuin ennen. Musta väri kulkee vahvemmin läpi kaikkien juomapakkausten. Designmuutoksen takana on bluemarlin New York. Kuluttajatutkimuksessa uutta designia pidettiin yhtenäisempänä ja modernina. Muutos vahvistaa entisestään Batterylle ominaista funktionaalisuuden ja energian tuntua.

Battery-perheessä keväällä 2018: Battery Original, Battery Jungled, Battery No Calorie, Battery No Calorie Lime, Battery Energy Water Lemon ja Battery Energy Water Lime-Orange-Pineapple.

Battery Blueberry on pakattu 0,33 l tölkkiin ja valmistettu Sinebrychoffilla Keravalla, missä Battery sai alkunsa 1997. Jakelu alkaa 19.3.2018 – R-kioskeissa jo ennakkolanseerauksessa helmikuun lopulla.

Piristystä vastuullisesti

Energiajuomat on tarkoitettu tilapäiseen pirisymiseen, eikä niillä voi korvata tasapainoista ruokavaliota. Kupillisessa kahvia on kofeiinia 90 – 160 mg. 0,33 litran tölkissä energiajuomaa kofeiinia on keskimäärin 106 mg. Me suomalaiset juomme maailman eniten kahvia, lähes 180 litraa vuodessa asukasta kohden. Energiajuomia per asukas nautittiin 4,6 littaa vuonna 2016.

Energiajuomien piristävä vaikutus perustuu tutkittuihin ja turvallisiin raaka-aineisiin: kofeiiniin, sokeriin ja guaranaan (kofeiini). Lisäksi energiajuomat sisältävät aminohappoja (tauriini) ja B-vitamiineja sekä C- ja E-vitamiineja. Euroopan elintarvikeviranomainen EFSA tai suomalainen Evira eivät ole tutkimuksissaan löytäneet kohtuukäytössä mitään vaaroja näiden raaka-aineiden käyttöön yhdessä tai erikseen.

Lapsille ja nuorille ei pitäisi lähtökohtaisesti syntyä tarvetta ylimääräiseen piristykseen, suositeltavampaa on hyvä yöuni. Energiajuomien satunnainen käyttö ei ole silti nuorillekaan vaarallista.  Suomessa 10 – 18-vuotiaiden päivittäin nauttimasta kofeiinista tulee noin 11 % energiajuomista.

Sinebrychoffin Battery Energy Drinkin markkinointi on suunnattu vain täysi-ikäisille.

*ETL-tilasto 2017

Battery Energy Drink Blueberry

Energiajuoma

KORKEA KOFEIINIPITOISUUS.  (32 mg/100 ml)

Ainesosat: Vesi, sokeri, hiilidioksidi, maltodekstriini, tauriini (4000 mg/l), happamuudensäätöaine sitruunahappo, mustaherukka- ja porkkanauute, luontaiset aromit, kofeiini (320 mg/l), säilöntäaine E202, vitamiinit (niasiini, B6, B12, pantoteenihappo), väri E131.

Ravintosisältö per 100 ml:
Energia 230kJ/60kcal
rasva/fett 0 g
josta tyydyttynyttä 0 g
hiilihydraatit 13,5 g
josta sokereita 13,0 g
proteiini 0,4 g
suola 0 g
niasiini 8,0 mg (50 %*)
vitamiini B6 0,3 mg (21 %*)
vitamiini B12 1,0 μg (40 %*)
pantoteenihappo 2,0 mg (33 %*).

*Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo (8 400 kJ/2 000 kcal).

Ei suositella lapsille eikä raskaana oleville tai imettäville.

Lisätietoja, kuvat ja haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Timo Mikkola, Sinebrychoff,
puh: 040 8307176, email: [email protected]

198-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia.
www.sinebrychoff.fi — www.facebook.com/Sinebrychoff1819 — Twitter: @Sinebrychoff — www.kohtuullisesti.fi