Menu

Automaatio Sinebrychoffin toimitusketjussa – mittava investointisuunnitelma

Sinebrychoff suunnittelee mittavia laiteinvestointeja logistiikka-automaatioon. Investoinnin arvo olisi toteutuessaan arviolta yli viisi miljoona euroa.

Sinebrychoff suunnittelee mittavia laiteinvestointeja logistiikka-automaatioon. Investoinnin arvo olisi toteutuessaan arviolta yli viisi miljoona euroa.

Sinebrychoffin toiminta on keskittynyt Keravalle, jonne se rakensi tuotantolaitoksen vuonna 1992. Keravalle muuton jälkeen yhtiö on investoinut reippaasti yli tuotantolaitoksen rakennuskustannusten, jotka olivat n. 150 miljoonaa euroa. Viimeiset suurimmat investoinnit ovat koskeneet hiilidioksidin ja lämmön talteenottoa edistäen näin myös kiertotaloutta.

Suunnitteilla on nyt dolly*-laiteinvestointi nykyisten laitteiden lähestyessä käyttöikänsä loppua. Investoinnin arvo olisi tämän hetken arvion mukaan yli 5 miljoonaa euroa. Suunnittelun lähtökohtana olisi investoida nykyisiä laitteita edistyksellisempään ja työturvallisempaan logistiikka-automaatioon, minkä henkilöstövaikutus olisi enintään 15 työntekijän vähennys.  Sinebrychoffilla työskentelee 700 henkilöä. Automaation käyttöönotto tapahtuisi viimeistään kevättalvella 2018.

Suunnitellun investoinnin johdosta Sinebrychoffin toimitusketjun automaatioaste nousisi entisestään sen ollessa panimoalaan kansainvälisesti verrattaessa jo nyt korkea.

*Dolly = panimorullakko, jolla juomat viedään asiakkaalle. Liitteenä kuva.  

Median yhteydenotot:
Timo Mikkola, viestintäpäällikkö, p. 040 830 7176
--------------------

197-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff valmistaa ja myy Coca-Colan juomat Suomessa ja on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia. www.sinebrychoff.fi